Kategórie

3 tipy na jednoduché vianočné pečivo

3 tipy na jednoduché vianočné pečivo

1. Medovníkové kuličky

Suroviny:

Cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 2x vajcia
  • 90 g medu
  • 200 g práškového cukru
  • 60 g masla
  • 2 lyžičky jedlej sody
  • 2 lyžičky škorice

Krém:

  • 250 g masla
  • 1 plechovka karamelového Salka

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto. V miske zmiešame rozpustené maslo s medom, vajíčkami a cukrom. V druhej miske premiešame múku so sódou a škoricou. Sypkú zmes následne zapracujeme do tekutej a vypracujeme nelepivé cesto. To potom rozvaľkáme na 3 cm hrubý obdĺžnikový plát, ktorý dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov približne 10 minút – dozlatista. Po upečení necháme cesto vychladnúť.

Na krém vyšľaháme zmäknuté maslo s karamelovým salkom. Vychladnuté cesto rozdrvíme na omrvinky a dve hrste odložíme bokom na obaľovanie guľôčok. Zvyšok zmiešame s pripraveným krémom a dáme na dve hodiny stuhnúť do chladničky. Potom tvoríme 20 g guľôčky, ktoré obaľujeme v odložených omrvinkách. Ideálne je hotové guľôčky ukladať do papierových košíčkov. Skladujeme v chladničke.

2. Perníkové crinkles

Suroviny:

  • 240 g hladkej múky
  • 100 g holandského kakaa
  • 100 g masla
  • 260 g kryštálového cukru
  • 14 g perníkového korenia
  • Štipka soli
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • Práškový cukor na obaľovanie

Postup:

Vajcia, cukor, zmäknuté maslo a perníkové korenie spolu vyšľaháme. V druhej mise si zmiešame všetky sypké ingrediencie a následne ich zašľaháme do cesta, aby sa všetko pekne spojilo. Takto pripravené cesto dáme ideálne cez noc do chladničky.

Na druhý deň z cesta tvarujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v práškovom cukre. S dostatočnými rozostupmi ich ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

3. Perníkové brownies

Suroviny:

  • 250 g horkej čokolády
  • 250 g masla
  • 4 vajcia
  • 280 g kryštálového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • štipka soli
  • 50 g nasekanej bielej čokolády
  • 50 g nasekanej horkej čokolády
  • perníkové korenie

Postup:

Čokoládu a maslo rozpustíme. Vajcia a cukor vyšľaháme do svetlej a hustej peny. Do vyšľahanej peny primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a maslo. Pridáme preosiatu hladkú múku s kakaom, perníkovým korením, štipkou soli a všetko jemne zapracujeme stierkou. Nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu.

Pečieme vo vymastenej forme pri 180 stupňoch (horný/dolný ohrev) približne 20 minút. Po upečení necháme vo forme vychladnúť na izbovú teplotu, potom dáme cez noc stuhnúť do chladničky.

Pridané do košíka:
()
Pridané do košíka:
()
K vybranému produktu odporúčame tieto služby
Vrátenie do 14 dní Zadarmo
Menej
Viac
Máte celých 14 dní na vyskúšanie. Ak sa rozhodnete, že tovar nechcete, jednoducho nám ho vráťte bez udania dôvodu a my Vám pošleme Vaše peniaze späť. Spolupráca s nami je otvorená a bez rizika. Neriskujte, keď nemusíte.
Späť na nákup
Prejsť do košíka