Jahodový cheesecake bez pečenia
Tento lahodný cheesecake je osviežujúci, krémový a zároveň neuveriteľne jednoduchý na prípravu. Ideálny dezert pre všetky milovníčky sladkého!
Ingredience:
• 200 g sušienok (napr. maslové alebo BeBe)
• 100 g rozpusteného masla
• 500 g smotanového syra (Philadelphia, Mascarpone a pod.)
• 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
• 100 g práškového cukru
• 1 balíček vanilkového cukru
• 2 lyžičky citrónovej šťavy200 g jahôd
• 2 lyžice práškovej želatíny
• 4 lyžice vody
Postup:
• Sušienky rozmixujte na jemný prášok a zmiešajte s rozpusteným maslom. Zmes vtlačte na dno tortovej formy a dajte na 30 minút do chladničky.
• Medzitým zmiešajte smotanový syr s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte citrónovú šťavu.
• Želatínu nechajte napučať vo vode a potom ju zohrejte, aby sa rozpustila.
• Smotanu vyšľahajte do tuha a postupne ju vmiešajte do syrovej zmesi spolu so želatínou.
• Krém navrstvite na sušienkový základ a nechajte minimálne 4 hodiny chladiť.
• Ozdobte čerstvými jahodami a podávajte.
2. Avokádový šalát s granátovým jablkom
Ak chcete pripraviť niečo ľahké, zdravé a pritom oslnivé, tento šalát je ideálnou voľbou. Kombinácia avokáda a granátového jablka je osviežujúca a navyše oku lahodiaca.
Ingredience:
• 1 zralé avokádo
• ½ granátového jablka
• 100 g špenátu
• 50 g kozieho syra
• 10 ks cherry paradajok
• 1 hrsť vlašských orechov
• 2 lyžice olivového oleja
• 1 lyžica balzamikového octu
• Soľ, korenie podľa chuti
Postup:
• Avokádo olúpte a nakrájajte na plátky.
• Granátové jablko rozkrojte a opatrne vyklepte semienka.
• Špenát premiešajte s olivovým olejom, balzamikovým octom, soľou a korením.
• Pridajte avokádo, semienka granátového jablka, rozdrobený kozí syr, paradajky a nasekané orechy.
• Ľahko premiešajte a podávajte s plátkom kváskového chleba či iným pečivom podľa vášho výberu.
3. Špagety Carbonara
Klasické talianske cestoviny, ktoré sú rýchle, jednoduché a neuveriteľne lahodné. Perfektná voľba pre romantickú večeru pri sviečkach.
Ingredience:
• 250 g špaget
• 100 g pancetty nebo slaniny
• 2 vajcia
• 50 g parmezánu
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 lyžica olivového oleja
• Soľ, korenie podľa chuti
Postup:
• Špagety uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale.
• Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte nadrobno nakrájanú pancettu spolu s prelisovaným cesnakom.
• V mise rozšľahajte vajcia a pridajte nastrúhaný parmezán, soľ a korenie.
• Zlejte špagety (nechajte si hrnček škrobovej vody) a ihneď ich vmiešajte do panvice s pancettou.
• Odstavte z ohňa, pridajte zmes vajec s parmezánom a dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila krémová omáčka. Ak je to potrebné, pridajte trochu škrobovej vody.
• Ihneď podávajte s extra parmezánom a čerstvo mletým čiernym korením.