Red velvet cupcakes
Ingredience (na cca 12 cupcakes):
- · 250 g hladkej múky
- · 2 lyžice prírodného kakaa
- · štipka soli
- · 115 g zmäknutého masla
- · 200 g cukru kryštál
- · 2 vajcia
- · 1 lyžička vanilkového extraktu
- · 240 ml cmar izbovej teploty
- · 1 lyžica červeného potravinárskeho farbiva
- · 1 lyžička jedlej sódy
- · 1 lyžička octu
Na krém:
- · 250 g smotanového syra (napr. Philadelphia)
- · 100 g masla
- · 150 g práškového cukru
- · 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na muffiny, do ktorej vložte papierové košíčky. V mise zmiešajte múku, kakao a soľ. V inej mise vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej peny. Postupne pridávajte vajcia a vanilkový extrakt. Do maslovej zmesi na striedačku vmiešajte suché ingrediencie a cmar zmiešané s potravinárskou farbou. Začínať a končiť by ste mali múkou s kakaom. Nakoniec vmiešajte ocot zmiešaný s jedlou sódou. Cestom naplňte pripravené košíčky do 2/3 a pečte 18–20 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.
Medzitým si pripravte krém. Vyšľahajte smotanový syr s maslom, pridajte práškový cukor a vanilkový extrakt. Krémom ozdobte vychladnuté cupcakes a môžete ich ešte dozdobiť cukrovým posypom alebo jedlými srdiečkami.
Cheesecake srdiečka
Ingredience (na cca 6–8 srdiečok):
- · 200 g maslových sušienok
- · 80 g rozpusteného masla
- · 500 g krémového syra
- · 200 g práškového cukru
- · 2 vajcia
- · 1 lyžička vanilkového extraktu
- · 150 ml smotany na šľahanie
- · 200 g mrazéného ovocia (maliny, čučoriedky, ríbezle…)
Postup:
Predhrejte rúru na 160 °C a pripravte si formu na pečenie (ideálne silikónové srdiečkové formičky, alebo môžete použiť klasickú formu a srdiečka vykrojiť). Sušienky rozdrvte najemno a zmiešajte s rozpusteným maslom. Zmes vtlačte na dno formičiek ako základ. V mise vyšľahajte krémový syr s práškovým cukrom. Postupne pridávajte vajcia, vanilkový extrakt a smotanu. Na záver vmiešame mrazené ovocie. Pripravenú zmes nalejte do formičiek a pečte 20-25 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Vyklopte srdiečka z formičiek a prípadne dozdobte šľahačkou alebo malinovým prelivom.
Red velvet cookies
Ingredience (na cca 20 sušienok):
- · 150 g hladkej múky
- · 20 g kakaa
- · 1/2 lyžičky jedlej sódy
- · Štipka soli
- · 115 g masla
- · 150 g trstinového cukru
- · 1 vajce
- · 1 lyžička vanilkového extraktu
- · 1 lyžička červeného potravinárskeho farbiva
- · 100 g bielej čokolády (nasekané na kúsky)
Postup:
Predhrejte rúru na 175 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie. V mise zmiešajte múku, kakao, jedlú sódu a soľ. V inej mise vyšľahajte maslo s cukrom, potom pridajte vajcia, vanilkový extrakt a červené farbivo. Postupne vmiešajte suché ingrediencie. Nakoniec pridajte nasekanú bielu čokoládu. Pomocou lyžice tvorte na plech malé kôpky cesta. Majte medzi nimi rozostupy, pretože sa počas pečenia trochu roztečú. Pečte 10–12 minút, potom nechajte sušienky vychladnúť.