Kategórie

Recept na ľahkú letnú tortu

Recept na ľahkú letnú tortu

Vanilkový korpus

Suroviny:

  • 7 vajec
  • 210 g cukru krupice
  • 210 g hladkej múky
  • 7 lyžic oleja
  • Štipka soli
  • Vanilková pasta

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky dáme so štipkou soli šľahať. Najprv na nižšie otáčky a akonáhle sa začne tvoriť pena, tak zvýšime na stredné otáčky a postupne zašľaháme cukor. Po poslednom pridaní cukru zvýšime otáčky na maximum a šľaháme pokiaľ nám nevznikne pevný sneh. Medzitým si žĺtky metličkou vyšľaháme s olejom a lyžičkou vanilkovej pasty. Žĺtkovú zmes pridáme k bielkovej a šľaháme 3 minúty. Na záver opatrne zapracujeme preosiatu hladkú múku. Takto pripravené cesto lejeme do tortovej formy v priemeru 22 cm a pečieme na 150 stupňov cca. 40 minút. Po dopečení vyberieme formu na mriežku a necháme vychladnúť.

Tvarohový krém

Suroviny:

  • 375 ml 40% smotany na šlahanie
  • 500 g tučného tvarohu vo vaničke
  • 4 lyžice práškového cukru
  • Pár kvapiek vanilkového extraktu

Postup:

Tvaroh so šľahačkou najskôr v ruke prešľaháme. Potom pridáme preosiaty práškový cukor, vanilkový extrakt a šľaháme pri stredných otáčkach do tuhej konzistencie.

Mascarpone krém

Suroviny:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml 40% smotany na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru

Postup:

Mascarpone začneme šľahať s preosiatym práškovým cukrom. Následne za stáleho šľahania pridávame smotanu. Šľaháme pri stredných otáčkach do tuhej konzistencie.

Rozvar z ovoce:

Suroviny:

  • 300 g malín/čučoriedok/lesného ovocia
  • 50 g cukru krupice
  • ½ citróna

Postup:

Do menšieho rajnice si dáme ovocie s cukrom a citrónovou šťavou a pozvoľna necháme prejsť varom za stáleho miešania. Mali by sme docieliť hustejšiu konzistenciu pripomínajúcu marmeládu. Takto pripravený rozvar necháme vychladnúť.

cake details.jpg (96 KB)

Na dokončenie:

  • Ovocie podľa chuti (maliny, jahody, čučoriedky…)
  • Sušené kvety na dozdobenie

Kompletácia

Vychladnutý korpus dvakrát prerežeme, aby nám vznikli tri rovnaké pláty. Po okraji prvého plátu vytvoríme z krému mantinel. Doprostred dáme ½ rozvaru a čerstvé ovocie podľa chuti. Navrch pridáme trochu krému, ktorým povrch zahladíme a položíme druhý korpusový plát. Postup opakujeme. Takto zostavenú tortu stiahneme potravinársku fóliou a necháme hodinu v chladničke stuhnúť. Potom už len tortu natrieme mascarpone krémom a dozdobíme zvyškom čerstvého ovocia a sušenými kvietkami podľa vlastnej fantázie.

Pridané do košíka:
()
Pridané do košíka:
()
K vybranému produktu odporúčame tieto služby
Vrátenie do 14 dní Zadarmo
Menej
Viac
Máte celých 14 dní na vyskúšanie. Ak sa rozhodnete, že tovar nechcete, jednoducho nám ho vráťte bez udania dôvodu a my Vám pošleme Vaše peniaze späť. Spolupráca s nami je otvorená a bez rizika. Neriskujte, keď nemusíte.
Späť na nákup
Prejsť do košíka