DOPRAVA aj VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 2.5.

Premena malého balkóna na bylinkovú záhradku

Kateřina Pelejová
18.4.2024

Balkón môže byť miestom, kde sa otvoria neobmedzené možnosti na vytvorenie malého zeleného raja. S trochou kreativity, plánovania a starostlivosti môžete vytvoriť oázu čerstvých byliniek a zelene priamo vo vašom byte. Tu je návod krok za krokom, ako premeniť malý balkón na útulnú bylinkovú záhradku.

Premena malého balkóna na bylinkovú záhradku

Plánovanie a príprava

Než začnete s realizáciou, je dôležité premyslieť si svoje predstavy a možnosti. Zamyslite sa nad tým, koľko priestoru máte k dispozícii, aké bylinky by ste chceli pestovať a aký štýl bylinkovej záhradky by vám najviac vyhovoval. Podľa toho si vyberte vhodné nádoby, substrát a rastliny.

Návrh bez názvu (83).png (1.92 MB)

 

Výber vhodných nádob a substrátu

S ohľadom na obmedzený priestor balkóna je dôležité vybrať kompaktné a priestorovo úsporné nádoby, ktoré sa zmestia do vášho priestoru a zároveň poskytnú dostatok miesta na rast rastlín. Voľte nádoby s odvodnením, aby sa predišlo premokreniu substrátu.

Ako substrát použite kvalitnú záhradnú zeminu, ideálne zmiešanú s kompostom alebo organickým hnojivom, ktoré poskytnú rastlinám potrebné živiny pre rast a rozvoj.

Návrh bez názvu (84).png (1.68 MB)

 

Výber byliniek a rastlín

Pri výbere byliniek a rastlín majte na pamäti nielen estetický vzhľad, ale aj praktické využitie. Majte na mysli svoje kulinárske preferencie a preferované vône. Medzi obľúbené bylinky na pestovanie na balkóne patrí tymián, rozmarín, mäta, bazalka, petržlen, pažítka a šalvia.

Návrh bez názvu (86).png (2.55 MB)

 

Zariadenie balkóna

Kreatívne zariadenie balkóna môže premeniť malý priestor na vysoko funkčné a esteticky príjemné miesto. Použite stojany, visiace kvetináče, závesné koše alebo policové systémy na vytvorenie vrstevnatého zeleného raja. Využite každý centimeter priestoru a skombinujte rôzne veľkosti nádob pre zaujímavý vizuálny efekt.

Návrh bez názvu (87).png (2.06 MB)

 

Premena malého balkóna na bylinkovú záhradku môže byť zábavným a odmeňujúcim projektom. S trochou plánovania, starostlivosti a lásky k rastlinám môžete vytvoriť priestor, ktorý oživí vaše zmysly a prinesie do vášho domova čerstvý zelený dotyk prírody.

 

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok