DOPRAVA aj VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 2.5.

Ako na voňavú domácnosť pomocou esenciálnych olejov?

Vôňa je jedna z prvých vecí, ktorá nás víta, keď prichádzame domov, vytvára pohodlnú a prívetivú atmosféru a z veľkej časti robí dom domovom. Esenciálne oleje, získavané z aromatických rastlín, ponúkajú prirodzený spôsob, ako prevoňaného bývania docieliť. V tomto článku vám predstavíme niekoľko tipov, kde sa dajú využiť a ako na výrobu vlastného osviežovača vzduchu.

Ako na voňavú domácnosť pomocou esenciálnych olejov?

Výber správnych esenciálnych olejov

Každý olej má inú vôňu a terapeutický účinok. Levanduľa, harmanček a bargamot pôsobia upokojujúcim dojmom a sú ideálne do spálne. Energizujúce oleje ako sú citrusy (citrón, pomaranč, grapefruit) a mäta pieporná sa hodí do priestorov, kde chcete zvýšiť svoju produktivitu, napríklad do domácich kancelárií. Pre spoločné priestory ako je obývacia izba, zvoľte teplé a príjemné vône, ako je cédrové drevo, vanilka, alebo škorica. Môžete tiež experimentovať a oleje spolu rôzne miešať, vytvoríte si tak originálnu vôňu, priamo pre vás.

Akú vôňu zvoliť v miestnosti?

  1. Spálňa

Pre podporu relaxácie a zlepšenie kvality spánku zvoľte upokojujúcu vôňu ako je levanduľa, harmanček, alebo cédrové drevo.

  1. Obývacia izba

Do obývacej izby sa hodia teplé vône ako vanilka, škorica, alebo bergamot.

  1. Kuchyňa

Svieža a osviežujúca vôňa ako je citrón, rozmarín alebo mäta môžu pomôcť neutralizovať pachy vznikajúce pri varení a udržiavať v miestnosti pocit sviežosti.

  1. Kancelária

Vôňa ako mäta pieporná, eukalyptus alebo citrusové oleje zvyšujú sústredenie a produktivitu.

  1. Kúpeľňa

Udržujte sviežu vôňu kúpeľní pomocou antibakteriálnych vôní ako je tea tree, eukalyptus alebo grapefruit.

diffuser.png (1.29 MB)

Aké metódy môžeme využiť?

Difuzéry

Difúzery sú všestranným a účinným pomocníkom na rozptýlenie vône po celej miestnosti. Existujú rôzne typy, ako ultrazvukové, tyčinkové alebo aromalampy.

Bavlnené guličky alebo vreckovky

Veľmi jednoduchá a cenovo dostupná metóda. Naneste pár kvapiek esenciálneho oleja na bavlnenú guľôčku, vreckovku alebo vatový tampónik a umiestnite ho za závesy, na police, alebo do vetracích priestorov.

Vlastný osviežovač vzduchu - ako na to?

Osviežovač vzduchu si môžete vyrobiť aj doma, je to veľmi jednoduchý a rýchly spôsob, ako prevoňať celú domácnosť.

Začnite tým, že zmiešate destilovanú vodu s trochou alkoholu, to pomáha k tomu, aby sa vôňa rovnomerne rozptýlila. Do tejto zmesi pridajte niekoľko kvapiek obľúbeného esenciálneho oleja a množstvo upravte podľa toho, akú silnú vôňu preferujete. Zmes dobre pretrepte a nalejte ju do fľaštičky s rozprašovačom a máte vlastný osviežovač vzduchu pripravený.

home air freshener.png (985 KB)

Hoci esenciálne oleje ponúkajú množstvo výhod, sú silné a mali by sa používať opatrne. Pred aplikáciou na pokožku olej vždy narieďte, uchovávajte ich mimo dosahu detí alebo domácich miláčikov a u difuzérov dodržujte pokyny výrobcu.

Pri výbere vôní nezabudnite zohľadniť špecifické potreby pre každú miestnosť a pri používaní esenciálnych olejov vždy uprednostnite bezpečnosť. S trochou kreativity a experimentovania môžete svoj domov premeniť na oázu pokoja a nádherných vôní.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok