DOPRAVA aj VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 2.5.

Čím vyčistiť indukčnú a sklokeramickú dosku?

Markéta Etrychová
22.12.2022

Indukčná a sklokeramická doska neznesú hrubé zaobchádzanie pri čistení. Aby ste nepoškodili povrch varných dosiek, postupujte s opatrnosťou. Často stačí vlhká bavlnená handrička s trochou prípravku na riad. Na odolné škvrny aplikujte ocot a nechajte asi 10 minút pôsobiť, potom zotrite jemnou hubkou.

Čím vyčistiť indukčnú a sklokeramickú dosku?

Ako vyčistiť sklokeramickú  dosku?

Vyčistenie sklokeramickej dosky je naozaj jednoduché, dôležité je pravidelná starostlivosť a odstraňovanie zaschnutých nečistôt. Kuchynská linka potom bude vyzerať ako nová.

 

Než začnete s upratovaním, nechajte varnú dosku vychladnúť. Najskôr utrite dosku vlhkou bavlnenou handričkou alebo mäkkou hubkou. Odstránite tak viditeľné a čerstvé nečistoty. Zaschnuté a pripečené škvrny odstránite najlepšie špeciálnou škrabkou alebo hrubšou časťou hubky na umývanie riadu. V tomto prípade vykonávajte čistenie opatrne, aby ste dosku nepoškriabali. Používajte odmasťovacie prípravky z kuchyne alebo špeciálne prípravky na varné dosky.

induction hob.png (1.29 MB)

Škrabance na sklokeramickej doske

Sklokeramickú dosku zdobia nevzhľadné škrabance od hrncov alebo ako pozostatok nešetrného čistenia? Nezúfajte! Drobné škrabance môžete vyhladiť pomocou hustej kašičky z jedlej kuchynskej sódy a vody. Vzniknutou pastou povrch preleštite. Veľké praskliny sú dôvodom na výmenu celej sklokeramickej dosky.

Ako vyčistiť indukčnú dosku?

Starostlivosť o indukčnú varnú dosku je rovnako náročná ako o tú sklokeramickú. Lesklý a hladký povrch si vyžaduje optimálnu starostlivosť.

Vo väčšine prípadov si vystačíte s vlhkou hubkou a prípravkom na riad. Časom vznikajú zaschnuté škvrny, ktoré najlepšie odstránia špeciálny prípravok alebo ocot. Ocot nechajte asi 10 minút pôsobiť, potom utrite vlhkou handričkou a doleštite. Ide o jeden z najúčinnejších a najlacnejších čističov.

Vyhnite sa používaniu drôtenky a hrubých kefiek, ktoré môžu povrch nenávratne poškriabať. Na mastnotu využite prípravok na riad a celý proces pokojne niekoľkokrát opakujte.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok